전화 및 상담예약 : 1588-7655

Free board 자유게시판

예약/상담 > 자유게시판

Reforma școlii române de antrenori - O necesitate urgentă pentru viito…

페이지 정보

Magda 작성일24-09-27 11:43

본문

Ultimele informații din sport arată că școala română de antrenori întâmpină probleme majore în ceea ce privește selecția și pregătirea noii generații de antrenori. Deși acest impas afectează toate rezultatele sportive pe 1x2.ro sporturile din România, cel mai vizibil impact se observă în fotbal, unde absența unor antrenori bine pregătiți și tineri este resimțită la toate nivelurile competiționale.
Unul dintre cele mai clare exemple acestei probleme este realitatea că echipa națională de fotbal a României este antrenată de veterani, cum ar fi Mircea Lucescu, care are 79 de ani. În același timp, personalități consacrate ca Gică Hagi, Dan Petrescu, Dorinel Munteanu și Mihai Stoichiță domină scena fotbalului autohton. Lipsa unei generații tinere de antrenori demonstrează deficiențele din cadrul Academiei Naționale de Fotbal.
Gentrificarea nu ajută dezvoltarea fotbalului românesc
Un alt aspect problematic este problema vârstei în fotbalului românesc. În prezent, în prima divizie există doar un antrenor sub 40 de ani, iar alți cinci au 50 de ani. Într-un fotbal internațional, aflat într-o schimbare continuă, cu noutăți tactice care apar constant, accentul pus exclusiv pe experiență nu aduce niciun beneficiu pe termen lung. Informațiile recente pun în lumină necesitatea de a promova tinerii antrenori, pregătiți să inoveze în fotbal.
Federația Română de Fotbal (FRF) a făcut deja pași importanți în adoptarea unor reguli de vârstă, implementând reguli în primele trei divizii. Cu toate acestea, pentru a asigura un viitor de succes fotbalului românesc, este necesară reformarea sectorului tehnic și optimizarea modului în care sunt formați antrenorii.
Perspectivele greșite ale școlii de antrenori
O provocare majoră ale școlii de antrenori din România este faptul că acceptă și promovează cu precădere foștii mari jucători de fotbal, fără a ține cont de abilitățile sau pregătirea lor pedagogică. Adesea, acești sportivi de elită dobândesc licențele formal, fără a-și dori cu adevărat să devină antrenori, ocupând astfel locuri care pot fi acordate altor aspiranți talentați.
Astfel, România nu are de antrenori tineri, care să aducă o schimbare pozitivă, așa cum se întâmplă în alte sisteme fotbalistice. Nume precum Julian Nagelsmann, Francesco Farioli, Vasco Seabra sau Will Still sunt exemple că noua generație de tehnicieni, fără să fie mari jucători, biletul zilei pot avea un impact major în fotbalul internațional.
În România, însă, neparticiparea la un nivel ridicat de joc este percepută ca un defect, și astfel potențialii antrenori sunt demoralizați să își înceapă o carieră de antrenor. Relatările recente evidențiază faptul că această abordare blochează progresul și menține o elită restrânsă care controlează fotbalul fără să ofere inovații efective.
Consecințele asupra viitorilor fotbaliști
O altă consecință al acestei situații este calitatea slabă a pregătirii tinerilor jucători. Multe dintre echipisposition: form-data; name="wr_link2"

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home2/hosting_users/cseeing/www/data/session) in Unknown on line 0